ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς - Διδότου 26, 10680 Αθήνα,  210.3618118 -  geoteeath@otenet.gr

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Εκδηλώσεις

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΑΘΗΝΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Φυτοπροστασία στον Αστικό Χώρο

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09:00 – 17:00, στο Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Σύλλογο Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των γεωτεχνικών, αλλά και των συναφών ειδικοτήτων, σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στον αστικό ιστό, την αναζήτηση προληπτικών μεθόδων, την εξέταση συγκεκριμένων πρακτικών, καθώς και τη διερεύνηση αποτελεσματικότερων λύσεων.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε το Πρόγραμμα και την Πρόσκληση της ημερίδας.

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ - ΑΘΗΝΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

10 Μαρτίου 2015

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, ο Δήμος Σπάρτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ϊδρυμα Ηπείρου, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Σχεδιασμός και ασφάλεια στους χώρους παιχνιδιού". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00 έως 16:00,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης", Ακαδημίας 50 Αθήνα.  

Σκοπός της ημερίδας είναι η προβολή και ανάδειξη ορθών πρακτικών σε θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό, την επίβλεψη, την κατασκευή, τη διαχείριση - συντήρηση, καθώς και την πιστοποίηση χώρων παιχνιδιού.  Στην εκδήλωση θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών, την υπάρχουσα κατάσταση, τους όρους και τα κριτήρια σχεδιασμού των παιδικών χαρών, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν νέες τεχνολογίες και προτάσεις παιχνιδιών. Η ημερίδα απευθύνεται στους υπαλλήλους των Δήμων που έχουν ως αντικείμενο τις παιδικές χαρές, στους εργολήπτες, αλλά και στους κατασκευαστές.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε το Πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και την Πρόσκληση στην ημερίδα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ " ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

20 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στο Γαλατά Τροιζηνίας, η ημερίδα που διοργάνωσαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, με θέμα "Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης" τόσο από πλευράς συμμετοχής, όσο και από πλευράς ενδιαφέροντος της θεματολογίας.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΑΛΑΤΑΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

11 Μαρτίου 2014

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: "Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30 στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους των Δήμων Τροιζηνίας - Μεθάνων και Πόρου, ηλικίας 18-40 ετών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε εγκατεστημένους γεωργούς που ενδιαφέρονται για θέματα αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, φυτοπροστασίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε το Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και την Πρόσκληση στην ημερίδα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 112 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

10 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στα Μέγαρα, η ενημερωτική ημερίδα για το Μέτρο 112 - Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, που διοργάνωσαν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ο Δήμος Μεγαρέων.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΜΕΤΡΟ 112 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ- ΧΑΛΚΙΔΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

6 Μαρτίου 2014

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για το Μέτρο 112 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Χαϊνά 93 Χαλκίδα.

Η ημερίδα απευθύνεται: α) στους δυνητικούς δικαιούχους του Μέτρου 112 που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στο Μέτρο, καθώς και για τη διαδικασία αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων και β) στους μελετητές - συντάκτες των επιχειρηματικών σχεδίων που θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αποσαφηνίσουν συγκεκριμένα θέματα και ιδιαιτερότητες που αφορούν στην εφαρμογή του Μέτρου.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου και το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η Αγροδασοπονία στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014 -2020 - Παρουσιάσεις Εισηγητών - Συμπεράσματα

28 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί πρέπει να συνδιαστεί δασική και γεωργική παραγωγή στον ίδιο χώρο;

Πώς θα διατηρήσουμε το παραδοσιακό αγροτικό τοπίο στη χώρα μας;

Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Ποιά είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγροδασοπονία;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στην Ημερίδα για την αγροδασοπονία που συνδιοργάνωσαν το ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ελληνικό Αγροδασικό Δίκτυο στις 26 Φεβρουαρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δσσικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων, Ιλίσια Αθήνα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 100 περίπου σύνεδρου και κυρίως επιστήμονες από το γεωτεχνικό χώρο, ερευνητές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εκπρόσωποι των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, φοιτητές, εκπρόσωποι δασικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α., καθώς και ιδιώτες γεωτεχνικοί που ενδιαφέρονται για την αγροτική και δασική πολιτική και το αγροτικό τοπίο της χώρας μας. 

Οι παρουσιάσεις - ομιλίες των εισηγητών της ημερίδας παρουσιάζονται στους ακόλουθους σύνδεσμους.

Αγροδασοπονία: Μια νέα επιστήμη αλλά πολύ παλιά πρακτική. Κωνσταντίνος Θ. Μαντζανάς - Δασολόγος, Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.

Δασολιβαδικά συστήματα  Αναστασία Παντέρα - Καθηγήτρια, Τμήμα Δασοπονίας & Δ.Φ.Π. Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας

Δασογεωργικά Συστήματα Άννα Σιδηροπούλου - Δασολόγος, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.

Το αγροδασικό μέτρο στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ και οι προοπτικές εφαρμογής του στην Ελλάδα. Βασίλειος Π. Παπαναστάσης - Ομότιμος Καθηγητής Λιβαδοπονίας του Α.Π.Θ.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά τα συμπεράσματα της ημερίδας.