Ανακοινώσεις

ΓΕΩΤΕΕΤην Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε) του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με στελέχη γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ), μετά από πρόσκληση στις Διευθύνσεις των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που διαχειρίζονται κρίσιμα θέματα του πρωτογενούς τομέα από θέσεις ευθύνης.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2024, τονίστηκε ότι η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός υγιούς και βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές και επισημάνθηκε ότι οι γεωτεχνικοί συμβάλλουν στην προώθηση της αειφορίας και στην προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας τις γνώσεις, τις τεχνολογίες και τις στρατηγικές που απαιτούνται για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του 21ου αιώνα
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το Δελτίο Τύπου.

ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής ΣτερεάςΣτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, αντί του επιστημονικού λόγου, θεωρήθηκε ότι για τα δάση και το νερό καλό θα ήταν να ακουστούν λυρικότερες φωνές ποιητών και συγγραφέων, τιμώντας ταυτόχρονα και την παγκόσμια ημέρα ποίησης που συμπίπτει με εκείνη των δασών. Σταχυολογήθηκαν μερικά ποιήματα, που φυσικά δεν εξαντλούν έναν μακρύτερο κατάλογο, που εξ αντικειμένου μας διαφεύγει, πονήματα και γραπτά αποσπάσματα ανθρώπων, που η ευαισθησία τους για τη φύση είναι αναμφισβήτητη.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να αναζητήσετε το Δελτίο Τύπου.

ΓΕΩΤΕΕΤο Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση του αστικού πράσινου και μάρτυρας μιας νέας πρακτικής που δεν συνάδει με διαχείριση βιολογικού υλικού από εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχει πλέον πλούσιο υλικό που καταδεικνύει πλήθος λανθασμένων παρεμβάσεων κλαδέματος σε δένδρα και θάμνους του δημόσιου χώρου. Διαπιστώνεται δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις στην περιοχή ευθύνης των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Αττικής, μη ορθολογικό κλάδεμα των αστικών δένδρων, όπως επίσης και άκαιρη παρέμβαση σε αυτά.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΓΕΩΤΕΕ Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ), κ. Σπυρίδωνος Κίντζιου και αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) αποτελούμενης από τον κ. Λουκιανό Κοντέλα Πρόεδρο της Δ.Ε. και τον κ. Σπυρίδωνα Ρίζο μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος. Η συνάντηση είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση τρόπων διασφάλισης του επαγγέλματος του Γεωπόνου, του Δασολόγου και γενικότερα του γεωτεχνικού επαγγέλματος, ιδιαίτερα μετά την πληθώρα των πτυχιούχων, οι οποίοι θα αποφοιτούν σε λίγα χρόνια από τα πανεπιστημιακά πλέον Τμήματα των πρώην ΤΕΙ γεωτεχνικής κατεύθυνσης.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το κοινό Δελτίο Τύπου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δημοσίευσε ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια χορήγησης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους Πανεπιστημίων που δεν παρέχουν το επίπεδο σπουδών που είναι αναγκαίο για την άσκησή τους και καλεί την κυβέρνηση να μην νομοθετεί στο μέλλον τέτοια κρίσιμης σημασίας ζητήματα χωρίς πραγματικό, ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς της χώρας.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε τη σχετική Ανακοίνωση.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την τροπολογία, που εντάχθηκε στο άρθρο 164 του Ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020), που υποχρεώνει τους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν τους αποφοίτους κολεγίων, που διαθέτουν απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ).
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε τη σχετική Ανακοίνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, αναστέλλεται προσωρινά, από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020,η λειτουργία των Αυτοτελών Γραφείων Διοίκησης & Προβολής των περιφερειακών Παραρτημάτων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η Κεντρική Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας με ωράριο εργασίας από τις 9:00 έως τις 14:00.
Η απόφαση που καθορίζει τoν παραπάνω τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, θα επανεξεταστεί στις 31 Μαρτίου 2020, με βάση τις συνθήκες που θα έχουν δημιουργηθεί τότε.
Παρακαλούνται οι γεωτεχνικοί να διεκπεραιώνουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά τις συνελλαγές τους με το Επιμελητήριο μέσω της πλατφόρμας του Online ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (www.onlinegeotee.gr).

γεωτεε logoΟ Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ανατολικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για το θάνατο του Αλέξανδρου Πουλοβασίλη, Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Καθηγητής Αλέξανδρος Πουλοβασίλης ήταν ο Πρύτανης που αγωνίστηκε και πέτυχε την μετεξέλιξη της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (Α.Γ.Σ.Α.) σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Τίμησε τον επιστημονικό κόσμο με την επιστημοσύνη και το ήθος του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Ανατολικής ΣτερεάςΤο Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, ως αρμόδιος επιστημονικός φορέας για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών, συγκρότησε Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την πυρκαγιά της 13ης Αυγούστου 2019 στην Μεσσαπία Εύβοιας.
Η τεχνική έκθεση στοχεύει στην κατανόηση του μηχανισμού εξέλιξης της πυρκαγιάς, στη διατύπωση προτάσεων για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής, την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων και μείωση των συνεπειών που αυτά επιφέρουν, καθώς και στη διατύπωση γενικότερων προτάσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του συστήματος προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές και του τρόπου αντιμετώπισης αυτών.
Η Ομάδα Εργασίας επισκέφθηκε την περιοχή τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2019, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Δασικών Υπηρεσιών της περιοχής και το Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της φωτιάς.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν άλλα σχετικά άρθρα
Θέσεις-Προτάσεις Παραρτήματος